diumenge, 5 d’abril del 2020





Hola famílies,

L’equip de La Pomera, arrel de la situació de confinament que estem vivint aquests dies i que sembla que es fa una mica difícil veure el final, ens posem amb contacte amb vosaltres per:

En primer lloc desitjar que estigueu bé davant d’aquesta crisi sanitària que estem patint.

Dir-vos que ens agradaria moltíssim seguir amb la quotidianitat que tant enyorem del dia  a dia a l’escola amb els vostres fills/es, però que la realitat de la situació no ens fa possible en aquest moment.

Nosaltres igual que tots vosaltres desconeixem quan es podrà fer la tornada; tot dependrà de la evolució d’aquesta pandèmia. Tal com ara, ja han anunciat 15 dies més. Amb tot això hem de veure la part positiva d'aquesta quarantena i és que és el moment idoni per aprofitar el temps lliure per estar amb els nostres, per llegir el llibre que tant ens agrada o reposar energies per tornar a les nostres feines amb més ganes!

Com tot apunta que encara ens queden uns quants dies per tornar a la normalitat l’equip ha preparat una sèrie de propostes educatives per els tres nivells per a que pugueu compartir amb els vostres fills/es , aconseguir  que ells no s’oblidin dels seus companys de classe i de nosaltres i també poder fer passar el temps d’una forma més amena.

Aquests escrits ,durant aquesta setmana ,us els han passat per “Wetransfer” en els vostres correus corresponents i també us els penjarem a continuació en aquest blog al final de totes les informacions, per si no els haguéssiu rebut per l'altre mitjà.

Relacionat amb tot aquest tema del confinament amb els infants volem compartir amb vosaltres un article del Hospital de Sant Joan De Déu que parla sobre els efectes i algunes recomanacions, que ens han semblat molt interessants.



INFORMACIÓ ADMINISTRATIVA

Durant aquests dies hem anat rebent en els correus per part vostra varies preguntes que us inquieten i que us hem anat responent de forma individual a mesura que ens anaven arribant instruccions per part del Departament d'Educació. 

Hem creyut més adient donar una informació general per a tothom mitjançant aquest blog d'escola del que disposem. Però sapigueu que per qualsevol dubte també disposeu del correu : a8047935@xtec.cat

1.- Es continuaran passant els rebuts de "Funcionament" i de "Menjador", encara
que no s'ofereixi el servei?

No. El Departament ens ha informat que les famílies no hauran de fer front als
pagaments d'aquests rebuts a partir del 13 de març, data en que es va decretar el tancament del centres, fins que no es reprengui el servei amb normalitat.

2.-Cóm es compensarà l'import dels dies cobrats des de principis de març i que els nens/es no han pogut utilitzar (des del 13 març fins el 31)tant de "Funcionament" com de "Menjador"?

Només es cobrarà el servei tant d'estada com de menjador, fins el passat dia 12
de març i l'import que no correspongui i s'hagi d'abonar es regularitzarà en el primer rebut; una vegada normalitzada la situació.

Si arribat el cas, no puguéssim tornar a obrir les aules abans de tancar el curs,
us fariam aquest abonament mitjançant transferència bancària.

3.-"La Pomera" te previst fer un tancament de curs 2019-2020 per tal de poder
acomiadar aquests nens/es matriculats?

No es preocupeu per aquesta qüestió. De moment estem intentant mantenir el caliu escola-família mitjançant aquests escrits que esteu rebent de les vostres tutores pels correus electrònics, proposant diverses activitats.
També cada nivell s'ha posat d'acord per tal d'anar preparant els informes de cada nen/a per tal de fer-vos-els arribar a final de curs, independentment de si ens permeten tornar a obrir abans de l'estiu.

Evidentment, si podem tornar a veure'ns, intentarem finalitzar el curs com cada any, tal i com fem sempre i amb la mateixa il·lusió i empenta que aquests "petitons" i vosaltres mereixeu.

4.- Es té alguna previsió de la data d'obertura de les escoles?

Com ja us podem imaginar ningú ho sap de cert. La intenció tant del nostre Conseller com del Ministre d'Educació sembla que és intentar obrir durant uns dies abans de finalitzar el curs per tal de poder fer un tancament digne, però tot aixó només ho marcarà la evolució d'aquesta pandèmia.

5.- Es faràn les "Portes obertes" en les dates previstes (dies 29 i 30d'abril)?Se sap
quan està previst el període de prescripció pels nous alumnes del proper curs?

Tal com ara no se sap si es podràn arribar a fer les "Portes obertes" en aquestes dates almenys.Tampoc se sap res de moment del periode de preescripcions. 
Sol ser pels voltants del mes de maig. Seguirem informant sobre la marxa.

Estem vivint moments difícils i complicats. Cuideu-vos molt i quan parleu amb
els vostres fills/es doneu-los :

       MOLTS PETONETS  DE PART DE TOT L'EQUIP DE "LA POMERA"!!!




A continuació us pengem els tres escrits que us hem anunciat i que la gran majoria de vosaltres ja s'haurà descargat del seu correu.



GRUP NADONS


Dibuixos de Cargols per Pintar - Dibuixos.cat
Hola famílies!
Tal i com hem parlat avui estem molt contents que tots/es estigueu bé malgrat la situació tan peculiar que ens està tocant viure aquest dies.

En primer lloc us diria que aprofiteu aquest temps de confinament per poder gaudir molt més del vostres fills/es. Ja sabeu que aquesta és una etapa molt efímera i de molts canvis evolutius de psicomotricitat, emocions ....cognitius, i que val molt la pena poder observar-los i viure de primera mà tots aquest canvis.

Per altra banda i perquè també pugueu prendre part en tot aquest repte us proposen, si us ve de gust, preparar una “Panera dels tresors”, que igual ja teniu a casa i de la que gaudeixen moltíssim, tot explorant els diferent elements que hi forment part. Us passem un enllaç d’aquesta activitat que ens ha semblat molt interessant de les logopedes Ana Moratinos i Mariona Herrera.

També us proposem per aquests dies de convivència una altra activitat que ja vàrem començar fent a l’aula els darrers dies i que representa el pas següent al de la “Panera dels tresors”i és “El joc Heurístic”; un joc d’exploració, manipulació i classificació molt adient per aquest grup d’edat a partir dels 12 mesos fins els 24. En aquest moment podeu fer que EXPLORIN i MANIPULIN. La CLASSIFICACIÓ l’haurem de deixar per el curs vinent.  
               
Us passem un l’enllaç  publicat pel Centre infantil “La Barqueta de colors” per poder-ho preparar ,si ho desitgeu.

I per últim, i si encara us queden ganes i hi ha temps de seguir jugant i ocupant el temps,us proposem agafar teles de diferents tipus i colors i jugar  amb els vostres nens/es a amagar-se sota aquestes robes. I també hi podeu jugar tapant-vos els ulls amb les mans i fent desaparèixer la vostra cara. 
És un joc per ajudar a l’infant a construir “la seva pròpia imatge” i molt senzill de preparar ,que els hi agrada molt i us ho passareu d’allò més bé!!!!
Aquí hi teniu un article que hi parla molt acertadament del blog “Jugar i jugar”.

MOLTS  ÀNIMS, MÚSICA  I   DIVERSIÓ, la millor medicina per aquests dies!!!!



GRUPS MITJANS







 





 Hola famílies, l’equip de la Pomera, arrel de la situació de confinament que estem vivint i que es prolongarà més del que es preveia en un principi (15dies ),ens posem en contacte amb vosaltres per varies raons:

Primer de tot desitjar que estigueu be davant aquesta situació tan excepcional que estem patint.

 Dir-vos que ens agradaria moltíssim poder estar fent el dia a dia a l’escola amb els vostres fills/es, quotidianitat que enyorem i desitjaríem fos possible però les circumstàncies ens diuen que trigarem una mica en tenir-la. 

És per això que ens atrevim a  donar-vos unes petites recomanacions i així ajudar a que els nens/es no s’oblidin de nosaltres ni dels seus companys/es:

  Unes cançons que podeu posar a casa i segurament farà que es recordin de l’escola:

- “ Bon dia” (la podeu trobar per youtube de la Dàmaris Gelabert)
- “Les cintes de colors” amb aquesta cançó doneu-li una cinta que tingueu per casa i veureu com la mouen seguint la música (podeu ajudar-los seguint els moviments ràpids o lents segon la intensitat de la musica.

- “la Marieta” pensàvem fer activitats tenim com a eix principal la Marieta ja que estem a la primavera. Podeu cantar la cançó, veure un conte, ...( a piatoons.com , teniu un conte molt senzill on podeu aprofitar per parlar-ne de les parts del cos segon a on se li  posi la marieta al Tom o la Pepa ).

-Cançó del tren petitó : Tota la família pot fer el tren agafant-se fent una filera i caminant per tota la casa.

- També seria aconsellable fer alguna sessió familiar veient les fotos de tot el curs, es bon moment per recrear-se parlant del nom dels companys/es, què fem a l’escola, si anem al pati,a la sala de psico......

- I sobretot, sobretot, creiem fonamental potenciar l’autonomia dels vostres fill/es amb la quotidianitat a casa : ells saben saludar, rentar-se les mans, menjar tots sols utilitzant cullera i forquilla, beure aigua al got, ajudar a netejar, recollir joguines, començar a treure’s les sabates, alguna peça de roba,.... deixeu-los que ho facin, motiveu-los, els ajudareu a créixer.

Sabem de ben segur que esteu fets uns grans “inventors “ per poder distreure als infants dins de casa, la nostra intenció no és posar deures sinó aconseguir que aquests no s’oblidin de nosaltres, els companys i l’escola.

Una abraçada per tota la família

          Les educadores dels Pollets, les Papallones, els Esquirols i les Granotes. ( Pauli, Marta, Antonia i Paula )











GRUPS GRANS





Hola famílies de la Pomera,

Com equip educatiu, i arrel de la situació de confinament que estem vivint, ens agradaria fer-vos arribar un seguit de propostes, orientacions o jocs que us poden ajudar a fer una mica més entretingut el dia a dia a casa.

Des de la Llar, i dintre de la nostra programació de curs, els Elefants, els Dofins i les Girafes volíem celebrar l’arribada de la Primavera tot confeccionant amb els nens/es unes boniques corones amb la silueta de tres tipus de flors: el gerani, la margarida i la clavellina... però com els dies estan passant, hem pensat que la podeu elaborar vosaltres mateixos amb els vostres fills/es i de la manera més original possible(ja que sou uns grans artistes). Escolliu el tipus de flor que més us agradi podeu pintar-la, enganxar-li papers de diferents textures,  ...

Mireu la nostra idea de la corona era aquesta: I al mig el dibuix de la flor.




Tot fent la corona podeu parlar als infants de la Primavera i dels seus trets més característics. Això els ajudarà a iniciar-se en el coneixement del medi. Aprofitant, podeu cercar la peça de Vivaldi de la Primavera i fer una audició o un ball al so de la música, també podeu fer un dibuix tot escoltant la peça i que els infants us expliquin que han dibuixat (així donem un sentit a les seves creacions).






A més a més hem cercat una recopilació de cançons infantils que són molt entretingudes i fàcils d’aprendre i memoritzar pels infants. Uns facilitem els seus títols (les trobareu a youtube fàcilment). I ja sabeu les podeu visualitzar tot junts i animar-vos a ballar-les!!
-       La primavera és aquí
-       Jordi Tonietti:  M’agrada Passejar; Una vaca pasturant
-       El pot petit: El Jardí
-       Si fos ocellet

Una altra proposta, que potser ja heu fet, és el vostre arc de Sant Martí per a la finestra, però sinó és així, podria ser una manualitat molt bonica. Aquest símbol en els nostres balcons i finestres ens ajuda a veure que els nostres nens i nenes, tot i les adversitats, sempre ens donen un punt de color i alegria i que són molt presents en la nostra societat.

 


 
Totes aquestes activitats les podeu enregistrar o fotografiar i quan ens retrobem a la classe podem fer un gran muntatge!

Deixant una mica de banda el tema de la Primavera també ens agradaria recordar-vos la importància dels hàbits, del llenguatge, de les emocions, del moviment, de recordar els companys/es de la classe,... cal organitzar el dia de manera que tinguem temps per a tot perquè ja sabeu que qualsevol moment, situació o vivència és un aprenentatge pels més petits.

També podeu aprofitar per començar el control d’esfínters amb els  infants que manifestin interès i que ja veiem preparats . 

... N’hi ha un munt de possibilitats i segur que n’esteu fent mil i una coses, però teníem moltes ganes de fer-vos arribar aquest petit escrit perquè sapigueu que pensem molt en vosaltres i que desitgem que tot passi ràpid, i que ens retrobem el més aviat possible. 

P.D: com que la major part dels petits dossiers els tenim a l’escola, us enviem el full dels nens i nenes de la classe per tal que en pugueu parlar, mirar, saludar, fer un petó,...
 



 Puri, Amparo i Elena

Esperem que aquestes idees us serveixin per fer més amè el dia. Més endavant uns farem arribar noves propostes. Gràcies!












Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.